hoe baby wakker maken

Soms is het nodig om uw baby wakker te maken voor voeding of omdat u weg moet. Wanneer u weg moet is het niet zo erg als uw baby tijdens de reis weer in slaap valt. Wanneer u de baby een voeding moet geven, kan een baby die niet wakker wil worden lastig zijn.

Hoe maakt u uw baby dan wakker?

U kunt ervoor kiezen om de kamer op het moment van wekken wat lichter te maken. U kunt de baby zachtjes over zijn hoofdje aaien en tegen hem praten. Sommige baby’s zijn echte slaapkoppen en willen echt niet wakker worden. U kunt er dan voor kiezen om uw baby uit bed te tillen en op de commode te leggen.

Van kou worden de meeste baby’s wel wakker, zorg dat de voetjes bloot zijn en begin alvast met het verschonen van de luier. Een koud washandje zachtjes over het gezichtje en handjes halen kan ook werken.

Na een tijdje kan er een ritueel ontstaan, wakker worden, uit bed, verschonen, aankleden etc. de baby zal hieraan gaan wennen en uiteindelijk kan het makkelijker worden.

De baby wakker maken voor flesvoeding

De baby wakker maken voor de flesvoeding hangt af van de leeftijd, het gewicht en de algemene gezondheid van de baby. Pasgeboren baby’s mogen niet te lang zonder flesvoeding, het kan dus voor komen dat u de baby wakker moet maken voor de voeding.

Vaak krijgt een pasgeboren baby rond de 3 à 4 uur een voeding. Naarmate da baby ouder wordt en steeds meer op gewicht raakt, kunnen de voedingen worden afgenomen. In het artikel hoelang mag een baby doorslapen kunt u lezen hoelang de baby zonder voeding door mag slapen.

Het is belangrijk om de baby goed wakker te maken voor de voeding

Wanneer een baby nog (half) slaapt, zal de baby niet goed drinken en krijgt dan te weinig voeding binnen. Wanneer de baby te weinig voeding binnen krijgt, daalt de bloedsuikerspiegel van de baby. Dit is erg nadelig voor de ontwikkeling en kan zelfs tot bewusteloosheid leiden.

De ene baby slaapt dieper dan de andere baby, het kan zijn dat u de baby niet wakker krijgt voor de laatste avond voeding, vaak willen ouders na de laatste voeding zelf ook naar bed. Als u deze voeding overslaat, is er een grote kans dat de baby u wakker maakt.

Wanneer de baby moeilijk of niet wakker wil worden voor de laatste flesvoeding, kunt u ervoor kiezen om de slaaptijd van de baby bij te houden. De slaapcyclus van een baby duurt circa 45 min. Wanneer u op deze tijd uw baby probeert te wekken, zal dit waarschijnlijk makkelijker gaan.

Tot wanneer is de nachtvoeding nodig?

Wanneer een baby nog heel jong en nog niet goed op gewicht is, heeft een baby nachtvoeding nodig. De meeste baby’s laten zich wel horen wanneer het tijd is voor de voeding. Sommige baby’s slapen door, u moet de baby dan wakker maken voor de voeding.

S ’nachts is het belangrijk om het niet te licht in de slaapkamer te laten worden. De baby leert dan dag-, nachtritme aan. Wanneer u zelf slaapt is het moeilijk om bij te houden hoelang uw baby slaapt.

Hier nog andere tips om uw baby wakker te maken voor de nachtvoeding:

  • Verschoon de luier
  • Praat tegen de baby
  • Masseer de voetjes en het ruggetje
  • Wissel van lig naar zitpositie
baby slaap geheimen

Blijft de baby erg onrustig, slaapt de baby slecht en bent u echt helemaal ten einde raad? En wilt u dit graag oplossen? In het E-book baby slaap tips, staan er nog meer tips om de baby rustig aan zijn/ haar slaapt te laten komen. Wellicht wanneer u dit boek hebt gelezen en de tips toepast, dat ook uw baby lekker rustig aan zijn slaap komt.

Hoe moet ik mijn Baby wakker maken?
Getagd op: