baby slaapt onrustig

Sommige baby’s zijn op jonge leeftijd al onrustig en slapen daardoor slecht. Dit zou kunnen komen door een onregelmatig slaap- en voedingsschema. Baby’s kunnen daardoor oververmoeid raken en huilerig worden.

Andere baby’s worden juist heel actief wanneer ze moe worden. Het is dan belangrijk om hem of haar toch naar bed te brengen. Oververmoeide baby’s komen moeilijker in slaap en worden onrustig.

Baby onrustig in de slaap

Wanneer u de baby leert om zelf in slaap te vallen, voorkomt u dat u zelf in de nacht minder uit bed moet. Geef niet toe om de baby bij u in bed te laten slapen. Wanneer het hier namelijk aan gewend is geraakt, heeft het meer moeite om zelf in slaap te vallen in het eigen bedje.

Daarom kan de baby beter zelf in het eigen bedje in slaap vallen. U kunt hierbij gebruik maken van een muziekdoosje of laat een lampje in de kamer aan. De onrustige slapers hebben vaak moeite om zelf overdag en in de nacht in slaap te vallen. Vaak zijn deze kinderen nog te druk bezig om de prikkels van de dag te verwerken.

U kunt met uw kind hoe jong ook de dag even doornemen. Probeer ervoor te zorgen dat het kind voor het slapen gaan niet te veel prikkels meer krijgt.

10 Baby Slaaptips voor een rustige baby

  • Regelmaat, niet alles hoeft een vaste tijd te hebben maar probeer wel alles op dezelfde volgorde te doen. Een baby weet dan waar het aan toe is.
  • Vermeid te veel prikkels voor het slapen gaan. Ga niet vlak voor dat de baby moet gaan slapen allerlei indrukwekkende activiteiten doen met hem/ haar.
  • Voorspelbaarheid, probeer alles wat er door de dag heen moet gebeuren zoveel mogelijk op dezelfde plek te doen.
  • Bij de eerste tekenen van vermoeidheid meteen naar bed brengen.
  • Veilig laten slapen, dek het bedje van de baby zo kort mogelijk op
  • Bij erg onrustige baby’s kan inbakeren helpen. Overleg dit altijd eerst even met het consultatiebureau.
  • Een speentje of een knuffeltje kan een baby wat meer rust geven.
  • Leg iets in het bedje met de geur van de ouders, dit voelt voor een baby vertrouwd.
  • Laat een lampje op de gang of een nachtlampje in de slaapkamer aan staan. Wanneer de baby wakker wordt kan het zijn omgeving zien.
  • Loop niet steeds opnieuw de kamer van de baby binnen. Dit is erg onrustig en de kans is zo groot dat u de baby wakker maakt of dat het niet meer in slaap wil vallen.

Het is gezond voor de baby om goed te slapen. Wanneer ze slapen groeien de hersenen en is dit goed voor de ontwikkeling.

baby slaap geheimen

Blijft de baby erg onrustig, slaapt de baby slecht en bent u echt helemaal ten einde raad? En wilt u dit graag oplossen? In het E-book baby slaap tips, staan er nog meer tips om de baby rustig aan zijn/ haar slaapt te laten komen. Wellicht wanneer u dit boek hebt gelezen en de tips toepast, dat ook uw baby lekker rustig aan zijn slaap komt.

Voedingsschema Baby

Wat is het beste voedingsschema voor uw baby? We weten dat de voeding erg belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling. Een baby krijgt de voeding via de borst of met de fles. Elk kind is anders en zo heeft ook elk kind een andere behoefte aan voeding. In het begin zal de baby…

Lees verder Voedingsschema Baby

Wiegendood (SIDS)

Wiegendood. Elke ouder heeft er wel van gehoord, het is bij veel ouders een van de grootste angsten. Wiegendood wordt ook wel Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) genoemd. Bij SIDS sterft het kind plotseling zonder dat daar enige verklaring voor lijkt te zijn. Wat is wiegendood? Er wordt over Wiegendood (SIDS) gesproken wanneer een gezonde…

Lees verder Wiegendood (SIDS)

Baby Slaapt Onrustig, 10 Baby Slaaptips
Getagd op: