baby bij je in bed laten slapen

De beste en veiligste slaapplek voor de baby is zijn eigen bed of wiegje. De baby bij u in bed leggen is niet zo’n verstandig idee. En wel om de volgende redenen:

  • De baby kan onder het dekbed komen
  • Of tussen de spleet van het matras of met zijn gezicht in het kussen

Dit kan voor (zeer) gevaarlijke situaties zorgen. De kans op wiegendood wordt hierdoor significant groter. Ook is het niet veilig om de baby in een babynestje in uw bed te laten slapen. Het wordt al snel te warm en ook kan het de ademhaling belemmeren.

Baby in bed laten slapen

Het is begrijpelijk dat u de baby lekker dichtbij wilt hebben in de nacht. Dit is voor de baby ook fijn.

Er zijn echter andere manieren om de baby wel dichtbij u te hebben, maar niet in uw bed.

U kunt er voor kiezen om het bed van de baby bij u in de kamer te zetten wanneer deze niet te groot is. U kunt ook kiezen voor een wiegje naast het bed, deze zijn kleiner en compacter. Ook zijn er speciale aanschuifbedjes.

Deze co-sleepers zet u aan de rand van uw eigen bed. De zijkant van het wiegje kan volledig omlaag en daardoor kunt u makkelijker bij de baby.

Hieronder vindt u een aantal producten die hierbij kunnen helpen:

Voedingsschema Baby

Wat is het beste voedingsschema voor uw baby? We weten dat de voeding erg belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling. Een baby krijgt de voeding via de borst of met de fles. Elk kind is anders en zo heeft ook elk kind een andere behoefte aan voeding. In het begin zal de baby…

Lees verder Voedingsschema Baby

Wiegendood (SIDS)

Wiegendood. Elke ouder heeft er wel van gehoord, het is bij veel ouders een van de grootste angsten. Wiegendood wordt ook wel Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) genoemd. Bij SIDS sterft het kind plotseling zonder dat daar enige verklaring voor lijkt te zijn. Wat is wiegendood? Er wordt over Wiegendood (SIDS) gesproken wanneer een gezonde…

Lees verder Wiegendood (SIDS)

De Baby bij je in bed laten slapen, een goed idee?