welk babymatras moet ik kopen

Een baby slaapt veel en zal ook veel tijd doorbrengen in het bedje. Wanneer de baby naar bed gaat is het vaak zo dat hij of zij zich daar alleen bevindt. Het is daarom enorm belangrijk een goed en veilig matras aan te schaffen.

Wanneer u een babymatras gaat aanschaffen is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Een stevig matras, het kind kan het matras niet zelf optillen of onder het matras terecht komen.
  • De ruimte tussen het matras en de rand van het bed moet zo klein mogelijk zijn, dit maakt de kans kleiner dat de baby klem komt te zitten.
  • Het matras moet een vlak en stevig oppervlak hebben de baby moet goed ondersteund worden. Wanneer de baby wegzakt in het matras kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen.
  • Het matras moet goed ventileren, dit is een van de voorwaarden van veilig slapen. Wanneer een matras niet goed ventileert kan uw baby last krijgen van warmtestuwingen, uw baby kan dan niet goed zijn warmte kwijt
  • Geen matras met plastic hoes, deze ventileren erg slecht.
  • Geen matras met korrels, de baby zakt hier erg snel in weg, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Er zijn veel verschillende soorten babymatrassen, hier de soorten op een rij:

  • Koud schuim matras, heeft veel veerkracht door zijn structuur en is daarom veel comfortabeler dan andere matrassen. Het houdt warmte vast en er zijn vele varianten. Alleen koud schuim voldoet niet en daarom worden vaak koud schuim babymatrassen gecombineerd met andere materialen.
  • Polyether matras, is de meest voorkomende vulling in een matras. Het heeft wat weg van een bad spons alleen is bij een matras er veel meer lucht tussen uitgelaten. Daardoor wordt de dichtheid van het matras vergroot en is het schuim steviger. Er worden veel matrassen met deze vulling gemaakt en ook in veel varianten. Vaak zijn deze matrassen dan ook een stuk goedkoper dan andere varianten.
  • Pocketvering matras, de vulling van dit matras zijn spiraalvormige staaltjes die zorgen voor de vering. Deze worden bedekt met textiel en daarna met laag schuim.
  • Geheugenschuim matras, dit wil ook wel zeggen traag schuim. Vaak word dit matras ook met andere materialen gemaakt. Bij dit matras duurt het langer voordat het weer gevuld is met lucht als er druk op is gelegd. De baby zal zo minder drukpunten hebben. Dit materiaal is wel minder ademend. Bij koud weer heeft het de neiging om hard te worden. Ook houd het erg veel warmte vast en daarom is dit matras niet geschikt als baby matras.

Het beste materiaal om te kiezen is koud schuim. Dit zijn dan wel speciale varianten van koud schuim die voldoen aan alle strengen veiligheidseisen. Een goed voorbeeld hiervan is het Donna wiegmatras of de Aerosleeper.

Welk babymatras is het Beste? Hier de Top 3:

sleep save pack evolution

Sleep save pack evolution

Dit is een koud schuim matras met een unieke matrasbeschermer. Dankzij de technologie van Aerosleep zorgt dit er voor dat de baby tijdens het slapen vrij kan ademen. Het bied extra ondersteuning voor de rug van de baby en gaat langer mee door de hoes. De luchtdoorlatend matras van Aerosleep hebben een uitstekende vocht- en warmte regeling.

abz hr40 contex ledikantmatras

ABZ HR40 contex ledikantmatras

Dit matras is van koud schuim en de hoes is afneembaar, ongelukjes zijn nu dus geen probleem meer.

anti allergisch baby matras

Anti allergisch baby matras

Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van de baby. Bied een veilige, comfortabele en hygiënische nachtrust. De hoes van het matras kunt u uitwassen en dit matras is ook nog eens betaalbaar.

Voedingsschema Baby

Wat is het beste voedingsschema voor uw baby? We weten dat de voeding erg belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling. Een baby krijgt de voeding via de borst of met de fles. Elk kind is anders en zo heeft ook elk kind een andere behoefte aan voeding. In het begin zal de baby…

Lees verder Voedingsschema Baby

Wiegendood (SIDS)

Wiegendood. Elke ouder heeft er wel van gehoord, het is bij veel ouders een van de grootste angsten. Wiegendood wordt ook wel Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) genoemd. Bij SIDS sterft het kind plotseling zonder dat daar enige verklaring voor lijkt te zijn. Wat is wiegendood? Er wordt over Wiegendood (SIDS) gesproken wanneer een gezonde…

Lees verder Wiegendood (SIDS)

Welk Babymatras moet ik kopen?
Getagd op: