baby slaapzak winter

De dagen worden korter en kouder, de winter breekt aan. Vanzelfsprekend is het danbelangrijk om de baby goed warm te houden. Echter mogen baby’s niet onder een dekbed slapen. Hierdoor kunnen ze de warmte niet goed kwijt en is de kans op warmte stuwing groter.

De beste kamertemperatuur voor een baby is tussen de 16 en 20 graden. Een baby mag het niet te koud krijgen, hierdoor kan het niet goed wakker worden of in slaap vallen. Als u wilt controleren of de baby het koud heeft, kunt u dat het beste aan de voetjes voelen.

Hebben de voetjes een aangename temperatuur, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Voelen de voetjes koud aan? Dan kunt u er voor kiezen de baby wat warmer aan te kleden.

Goed slapen in een Baby Winterslaapzak

Goed slapen is belangrijk voor de ontwikkeling en groei. Een winterslaapzak houdt de baby lekker warm en is de veiligste manier om hem in bed te leggen. Baby’s kunnen bijvoorbeeld dekentjes van zich af slaan en krijgen het daardoor al snel (veel) te koud.

Een baby kan ook verstrikt raken in een dekentje. Met een winterslaapzak heeft de baby geen dekentje meer nodig. Wanneer het echt heel koud is kunt u de baby onder de slaapzak nog een pyjamaatje aangeven.

Voordelen van een babyslaapzak voor in de winter:

  • De baby heeft niet perse een dekentje nodig, het kan dus ook niet verstrikt raken in de deken.
  • De baby blijft lekker warm in de slaapzak.
  • De slaapzak maakt het voor baby’s moeilijker om te rollen.

Het is belangrijk dat u bij het uitzoeken van een slaapzak goed kijkt naar de maat. Een slaapzak moet goed passend zijn, bij de halsopening en armsgaten mag het niet te wijd zitten. De winterslaapzak is vaak een gevoerde slaapzak met mouwtjes, sommige slaapzakken hebben er ook nog wantjes bij. 

Om het voor u gemakkelijker te maken, hebben we een Top 3 winterslaapzakken samengesteld:

Bemini Slaapzak

Deze slaapzak is gemaakt van 100% jersey, het houdt de baby lekker warm maar ademt wel. De slaapzak heeft een dubbele rits, dit is erg fijn met het verschonen. Ook bevat deze slaapzak wantjes, dit is tegen krabben maar ook lekker warm. Deze slaapzak is geschikt voor baby’s van de leeftijd 0 tot 3 maanden.

Lodger slaapzak Hopper

lodger hopper kinderslaapzak

Er wordt geadviseerd deze slaapzak te gebruiken bij een leeftijd van 0 maanden tot 3 jaar. De mouwen zijn afritsbaar zo kunt u de slaapzak ook gebruiken wanneer de temperatuur wat hoger is. Dankzij de uniek ontworpen deelbare rits, kan deze slaapzak ook in een autostoeltje worden gebruikt. De buitenkant van de stof is 100% katoen en de binnenkant 100% polyester.

Little Dutch Winterslaapzak

little dutch winterslaapzak

Het is een heerlijk zachte slaapzak waar de baby extra slaapcomfort zal ervaren. De slaapzak heeft afritsbare mouwtjes, handig voor als het wat warmer is. Deze slaapzak ismet verschillende leuke printjes verkrijgbaar.

Voedingsschema Baby

Wat is het beste voedingsschema voor uw baby? We weten dat de voeding erg belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling. Een baby krijgt de voeding via de borst of met de fles. Elk kind is anders en zo heeft ook elk kind een andere behoefte aan voeding. In het begin zal de baby…

Lees verder Voedingsschema Baby

Wiegendood (SIDS)

Wiegendood. Elke ouder heeft er wel van gehoord, het is bij veel ouders een van de grootste angsten. Wiegendood wordt ook wel Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) genoemd. Bij SIDS sterft het kind plotseling zonder dat daar enige verklaring voor lijkt te zijn. Wat is wiegendood? Er wordt over Wiegendood (SIDS) gesproken wanneer een gezonde…

Lees verder Wiegendood (SIDS)

De Beste Baby Slaapzak voor in de Winter
Getagd op: