baby slaapzak zomer

Wanneer de zomer er aan komt, wordt het steeds warmer. Die zwoele zomeravonden kunnen er voor zorgen dat uw baby het erg warm krijgt. De slaapkamer wordt al snel te heet en dat is niet prettig voor uw kind.

De beste temperatuur voor in een baby kamer is tussen de 16 en 20 graden. Tijdens die warme nachten is het bijna niet mogelijk om de kamer van het kind op deze temperaturen te houden. Het beste om dande baby niet te warm kleden in bed. U kunt er dan voor kiezen om de baby een zomerslaapzak aan te geven.

Verschillende soorten baby zomer slaapzakken

Baby slaapzakken zijn er in verschillende soorten en maten. Een zomerslaapzak heeft geen mouwen en is vaak erg dun en van katoen. Dit ademt fijn en is zeker niet warm. Als het erg warm weer is, kunt u de baby alleen met luier aan in een slaapzak doen. Dekentjes zijn dan niet nodig, dit is meteen een voordeel van een slaapzak.

De slaapzak is de veiligste manier om de baby in te laten slapen. De kans is kleiner dat de baby verstrikt raakt in bed. Ook kan een slaapzak helpen bij baby’s die onrustig in bed zijn. De bewegingsmogelijkheid word wat kleiner gemaakt.

De juiste zomerslaapzak voor uw kind

Wanneer u op zoek gaat naar een zomerslaapzak is het belangrijk dat u kijkt naar het materiaal en de maat. Een slaapzak mag niet te groot zijn, kijk goed naar de halsopening en de armsgaten. Deze mogen niet te wijd zijn. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. De slaapzak moet sluiten met een rits en niet met knopen. Sommige slaapzakken zijn ook geschikt als winterslaapzak. De mauwtjes zijn dan vaak afritsbaar.

Baby zomer slaapzak Top 3:

U als ouder of verzorger wilt uiteraard het beste voor het kind. Daarom geeft ik u de Top 3 baby zomer slaapzakken, die hieronder te zien zijn. Zo bent u verzekerd van een goede zomer slaapzak voor het kind. 

1. Lodger hydrofiel en mouwloze zomerslaapzak 

lodger baby zomer slaazak

Deze hydrofiele slaapzak is zacht, luchtig en ademend. Het is gebreid met 100% katoen. Daardoor krijgt de baby het niet meer te warm. Daarnaast zorgt de soepele en rekbare stof er voor dat de baby comfortabel in bed ligt. De rits van deze slaapzak kan helemaal open, waardoor het verschonen van een luier makkelijker wordt. Deze slaapzak is voor baby’s vanaf 6 maanden oud.

2. Jollein indians zomerslaapzak 

jollein indians zomer slaapzak voor baby's

De indians collectie van Jollein is speciaal ontworpen voor kleine avonturiers. Deze babyslaapzak is in verschillende lengtes en designs en printjes verkrijgbaar. De stof is van 100% zachte jersey. Het kind zal hier heerlijk in kunnen slapen. De aanbevolen leeftijd is vanaf 3 maanden oud.

3. Bemini zomerslaapzak 

bemini baby zomer slaapzak

Deze slaapzak is ontworpen voor de allerkleinste baby’s. de aanbevolen leeftijd is van 0 tot 3 maanden. Deze slaapzak is gemaakt van 100% zachte jersey katoen en is daardoor lekker ademend tijdens warme nachten. Het heeft een dubbele ritssluiting, waardoor de slaapzak helemaal open te vouwen is. Dit is extra handig tijdens het verschonen van een luier.

Voedingsschema Baby

Wat is het beste voedingsschema voor uw baby? We weten dat de voeding erg belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling. Een baby krijgt de voeding via de borst of met de fles. Elk kind is anders en zo heeft ook elk kind een andere behoefte aan voeding. In het begin zal de baby…

Lees verder Voedingsschema Baby

Wiegendood (SIDS)

Wiegendood. Elke ouder heeft er wel van gehoord, het is bij veel ouders een van de grootste angsten. Wiegendood wordt ook wel Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) genoemd. Bij SIDS sterft het kind plotseling zonder dat daar enige verklaring voor lijkt te zijn. Wat is wiegendood? Er wordt over Wiegendood (SIDS) gesproken wanneer een gezonde…

Lees verder Wiegendood (SIDS)

De Beste Babyslaapzak voor in de Zomer
Getagd op: